Doe mee met Broze Aarde en meld je aan!

Het gaat een heel bijzonder weekend worden, zaterdag 10 en zondag 11 september in Doesburg! Niet alleen voor volwassenen maar vooral ook voor kinderen. In de Martinikerk is een uitvoering van een bijzonder muziekstuk. De tekst is van de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. De muziek van de Zuid-Afrikaanse componist Antoni Schonken. Het muziekstuk gaat over onze kwetsbare, Broze Aarde.

Er zijn ook allerlei gratis activiteiten voor kinderen. Wie meedoet leert op een leuke manier iets over de kwetsbaarheid van onze broze planeet Aarde. Er zijn in de Martinikerk activiteiten die te maken hebben met de natuur, zoals het maken van vogelbroedkastjes en insectenhotels. Maar er is meer: je kunt samen met Rosalie de Graaf, van RoosArt, bij LOC17 je eigen kunstwerk maken.

Meedoen?

Wil je meedoen? Geef je dan op via meedoen@brozeaarde.nl. Wat we nodig hebben is je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd, school. Doe je op zaterdag mee met Groep 2, laat dan weten wat je wil maken. Als er veel aanmeldingen zijn wordt er geloot.

Programma

Zaterdag 10 september in de Martinikerk
Groep 1 / 10.00 – 12.00 uur: maken van een koolmeeshuisje, 7 – 9 jaar.
Groep 2 / 13.00 – 15.00 uur: maken van een insectenhuis, koolmeesjeshuisje of mussenhotel, 10-12 jaar.

Wat je maakt mag je meenemen naar huis. Breng zelf een hamer, nijptang en liniaal of rolmaat mee. Er zijn in elke groep 30 plaatsen beschikbaar. nb. Voor Groep 1 zoeken we nog handige en creatieve ouders om te helpen bij de begeleiding van de kinderen. Interesse? Geef je dan op bij de aanmelding!

Zondag 11 september, LOC17
Galaxy Art Workshop met Rosalie de Graaf van RoosArt
Groep 1 / 09:00 uur – 10:00 uur, 9 en 10 jaar.
Groep 2 / 10:15 uur – 11:15 uur, 11 en 12 jaar.
Groep 3 / 11:30 uur – 12:30 uur, 13 tot 15 jaar.

Je mag je zelf gemaakte kunstwerk meenemen naar huis. Er zijn in elke groep 30 plaatsen beschikbaar. Doe oude kleren en schoenen aan! Je krijgt een schort maar er kan verf op je kleding of schoenen terecht komen. Bij mooi weer is de Galaxy Art Workshop buiten, bij slecht weer binnen. nb. De verf is slecht uitwasbaar. Organisatie Broze Aarde is niet verantwoordelijk voor verf op kleding of schoenen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *