Antjie Krog

Antjie Krog: ‘ Mijn persoonlijke zoektocht met “O Brose Aarde” was het ondermijnen van de gemakkelijke manier waarop ecologie-passie de mens negeert, hoe ecologie simpelweg de ontsnappingsroute wordt voor degenen die niet bereid zijn de diep onrechtvaardige samenleving waarin Zuid-Afrika en de wereld leven onder ogen te zien. Het is zo veel gemakkelijker om voor water of de lucht of paarden te zorgen dan voor een verkracht of hongerig meisje.’

Afrikaanse filosofie

Dus ik wilde ecologie binnenhalen, maar grondig onderbouwd met de mens zoals de Afrikaanse filosofie dicteert. Dus creëerde ik mijn eigen tekstvers: hoe kunnen we voor de planeet zorgen als we niet voor elkaar zorgen / hoe kunnen we voor elkaar zorgen als we niet voor de planeet zorgen?

Over Antjie Krog

Antjie Krog is een Afrikaanse dichter, schrijver en professor aan de Universiteit van de West-Kaap. Internationaal ontving ze de Stockholmprijs van de Hiroshima Foundation for Peace and Culture voor het jaar 2000, de Open Society Prize van de Central European University (eerdere winnaars waren Jürgen Habermas en Vaclav Havel) en de Nederlandse Gouden Ganzenveer 2018 evenals een Honorary Award / Doctoraat van de Tavistock Clinic van de University of East London UK.

Antjie Krog op Wikipedia